fbpx
Tala med vår expert online, eller ring +372 605 4895
Producerat mer än 4214 bostäder

Certifikat och medlemskap

Det är mycket viktigt för oss att våra produkter är miljövänliga och av hög kvalitet. Vi har erhållit certifikat för att garantera att internationellt erkända standarder följs.

Vi är glada att tillkännage att från och med 06.02.2019 har Palmatin utfärdats Europeisk Teknisk Bedömning (ETA) för timmerstomme och maskinbearbetade timmerhusbyggsatser.

Vårt ETA nummer är ETA-17/0532

Det innebär att våra byggsystem har godkänts av European Organisation for Technical Assessment med hjälp av sin vetenskapliga och tekniska expertis.

Vårt limträ är certifierade enligt EN 14080: 2013 och har genomgått tredjepartscertifiering.
Det innebär att vår materialhantering har klarat certifieringen och som ett resultat har vi rätt att sälja Palmatins CE-märkta limträ med följande styrka: GL24h, GL28h, GL32h.

Palmatin Ltd. har CE-certifiering för limträ sedan den 21 december 2017.

Vårt fingerskarvade virke är certifierat enligt EN 15497: 2014 och har genomgått tredjepartscertifiering.

Det innebär att vår materialhantering har klarat certifieringen och som ett resultat har vi rätt att sälja Palmatins CE-märkt material.

Palmatin Ltd. har CE-certifiering för fingerskarvat virke sedan den 20 juni 2017.

Vi använder certifierat hållfasthetssorterat konstruktionsvirke i våra produkter och har genomgått tredjeparts certifiering.

Det innebär att vår materialhantering har klarat certifieringen och som ett resultat har vi rätt att sälja Palmatins CE-märkt material.

Palmatin Ltd. har CE-certifiering för hållfasthetssorterat konstruktionsvirke sedan den 20 april 2017.

Powered by Green och grönt tänkande. Powered by Green är en 100% förnybar energikälla som omfattas av officiellt ursprungsintyg. Det är självklart att miljöskydd idag är viktigare än någonsin tidigare och att bevarandet av miljön kräver mycket arbete. Vi använder el från både estniska och europeiska certifierade producenter av förnybar energi – 100% av elen kommer från förnybara källor.

Vi använder FSC ® (C-108038) -certifierade material i våra produkter och har genomgått en FSC®-certifiering. Detta innebär att vår materialhantering har klarat certifieringen och som ett resultat av detta har vi rätt att sälja Palmatins FSC®-märkta material.

FSC®-certifieringen garanterar att nya träd planteras för att ersätta de skördade träden.  FSC® ger framtida generationer möjligheten att dra nytta av skogens fördelar.

FSC®-märkningen garanterar att skogsprodukterna som används är från ansvarsfullt skördade och kontrollerade källor. Du kan läsa mer om FSC® och dess uppdrag på www.fsc.org.

Palmatin Ltd innehar FSC®-certifikat sedan den 6 oktober 2011.

ISO 9001:2015 är en kravprofil för ett företag vars mål är att tillgodose kundernas behov och förväntningar genom effektiv processhantering.

Detta certifikat gällande kvalitetshantering ges till ett granskat system som uppfyller de nödvändiga kraven.

Palmatin Ltd innehar ISO 9001:2015 sedan den 13 oktober 2011.

Palmatin är klassat som ett Framgångsrikt estniskt företag med ett A-betyg.

Detta visar vår tillförlitlighet och trovärdighet.

Palmatin är en av de medlemmar som var med och grundade The Estonian Woodhouse Association.

Medlem i den Estniska handelskammaren och industriministeriet – kännetecken för Estlands ledande entreprenörer.

Detta intyg ger kunden en garanti vid val av en professionell timmerhustillverkare. Processen att utveckla sådana standarder initierades av Estlands Woodhouse Association för att skapa en gemensam riktlinje för tillverkare, varigenom timmerhusen produceras.

Estlands Woodhouse Associations standarder har upprättats i samarbete med föreningen, de bolag som tillhör föreningen, Estonian University of Life Sciences och Tallinn University of Technology.