fbpx
Tala med vår expert online, eller ring +372 605 4895
Producerat mer än 4214 bostäder

Gratis e-böcker

12 faktorer som påverkar priset på ett timmerhus

book1

Vilka faktorer påverkar priset på ett timmerhus? Vad påverkar priset på ett timmerhus? Vad ska jag överväga när jag räknar priset för byggandet av ett timmerhus?

För att hitta svar på dessa frågor kommer vi att försöka ge några tips om hur du kan räkna priset på ett timmerhus så noggrant som möjligt.

Timmerhus har länge värderats av människor som uppskattar en naturlig levnadsmiljö. Förutom de många praktiska egenskaperna hos ett timmerhus, är människorna naturligtvis också intresserade av timmerhusets pris samt vilka kostnader de ska förvänta sig.Bra tips för att måla ett trähus

book2

Vilka ytor behöver färg?

För varje yta finns det en färgprodukt som har utvecklats för att bestå under de särskilda förhållanden där färgen är avsedd. Till exempel ska köket och badrummet målas med en hållbar och tvättbar färg (vanligtvis högre glansgrad), men för vardagsrummet eller sovrummet räcker det att använda en matt färg som inte kräver rengöring. En färg som är avsedd för inomhusbruk är inte tillräckligt stark för att stå emot utomhusförhållandena. Genom att välja rätt färgprodukt för ytan kommer den att se vacker ut under en lång tid och du behöver inte måla om varje år.

Behöver ytan grundfärg?

Träytorna måste grundmålas för att säkerställa korrekt vidhäftning av färgen.

Knutar i träytan måste grundmålas för att förhindra att kådan strömmar ut.

Att grundmåla väggarna och taken är särskilt viktigt om ytan är delvis spacklad. Utan grundfärg kommer ytan att absorbera färgen ojämnt och följaktligen kan ytan ha ojämn nivå av glans.

En svag stuckatur måste grundmålas med alkydfärg för att göra ytan starkare och att ge ytan bättre täckning med färgen senare.Trädgårdskontor

book3

Ett trädgårdsrum – ditt eget personliga utrymme i trädgården med alla bekvämligheter av att vara inomhus.

Ett trädgårdsrum är en fristående byggnad i trädgården, vanligtvis byggd med stora fönster, så att du kan vara utanför huset och samtidigt njuta av komforten av att vara inomhus. Ett trädgårdsrum kan vara en plats för att koppla av, en studio för att inspirera kreativt arbete, eller ett kontor som är perfekt för personer som arbetar hemifrån. Ett trädgårdsrum ger bekvämt extra utrymme till huvudbyggnaden och höjer dess värde.

Ett trädgårdsrum är vanligtvis rektangulärt i form, men det kan också förlängas enligt husägarens önskemål. Trädgårdsrummen har många fönster som kan vara stora som hela väggen, för att ge mycket ljus och ge känslan av att vara ute. Dessa fönster är dubbelglasade och energieffektiva för att säkerställa ett stabilt inomhusklimat oberoende av vädret utanför.Energieffektiviteten av timmerhus och elementhus

book4

Ett komplett planerat timmer- eller elementhus, som har byggts för att hålla hög kvalitet, har samma energieffektivitet som en annan motsvarande typ av hus.

När du planerar ett hus, rekommenderar vi att du uppmärksammar husets kompakthet, husets position i förhållande till väderstreck, storleken och placeringen av fasadöppningar. Detta är viktigt på grund av att 13% av värmen går förlorad genom taket, 35% genom ventilationssystemet, 15% genom dörrar och fönster, 15% genom väggar, 15% genom varmt hushållsvatten och 7% genom golv.

I genomsnitt går 80% av energin som används under byggnadens livslängd åt uppvärmning och kylning av rummen och för andra anordningar – kvarstående 20% av energin går åt att tillverka och bygga huset.

Enligt byggnadens avsedda användning måste normerna för energieffektivitet beaktas under hela konstruktionsprocessen. Vi följer och genomför de rätta huvudprinciperna i de tidiga stadierna av byggandet, vilket hjälper oss skapa energieffektiva hus.

Energieffektiva lösningar kan minska de fasta kostnaderna upp till 20–30% och kan förbättra kvaliteten av levnadsmiljön väsentligt.